Alexandru Băişanu

Alexandru Băişanu. Deputatul de Suceava, pentru că, după ce tocmai a trădat ALDE pentru a primi o funcţie în Guvernul Dăncilă, este dispus să negocieze cu PNL-ul pentru a vota în favoarea formării unui nou guvern.

„Rămîn consecvent principiului meu că România trebuie guvernată”, a spus traseistul politic profesionist Alexandru Băișanu, care bănuim că a pierdut şirul partidelor pe la care a trecut pentru a se alege cu diferite funcţii publice.

Adevărul e că domnul Băişanu este şi un consecvent pur sînge. Pe lîngă faptul că este consecvent principiului că România trebuie guvernată, mai este consecvent şi principiului „caută-ţi alt partid dacă partidul în care te afli nu mai are ce să-ţi ofere”. Îmbîrligătorul profesionist Băişanu a spus că a votat pentru Guvernul Dăncilă pentru că el crede că România trebuie guvernată, şi nu pentru că-şi dorea cu ardoare o funcţie de ministru. Viorica Dăncilă îi promisese acestuia că, dacă trădează ALDE, îl va face ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Numai că moţiunea de cenzură a trecut, iar Alexandru Băişanu a căzut între vagoane, cum se spune. De-acolo dintre vagoane, deputatul de Suceava strigă tare, cît să-l audă PNL-ul, că așteaptă să fie contactat și să se negocieze cu el pentru a da votul noului guvern: „Pentru mine negociez eu. Cînd au negociat alții m-am trezit fără candidat la președinție și cu partidul dus spre nicăieri”, referire la abandonul lui Călin Popescu Tăriceanu şi la ieşirea ALDE din coaliţia majoritară.

Domnul Băişanu vorbeşte de parcă nu dumnealui a negociat direct cu Viorica Dăncilă pentru un post de ministru. Oare acum ce visează traseistul politic? Un loc pe lista PNL la viitoarele alegeri parlamentare? Probabil. Şi dat fiind faptul că politica e cum e, n-ar fi de mirare să-l vedem pe acesta din nou mare penelist.

 

Fiţi sociabili!