Aleşii PSD şi ALDE din CL Suceava

Aleşii PSD şi ALDE din CL Suceava. Consilierii celor două partide s-au abţinut ori au absentat de la şedinţa în care Consiliul Local a votat majorarea salariilor angajaţilor Primăriei Suceava, impusă de majoritatea PSD-ALDE.

„Punem în aplicare deciziile luate la nivel central, chiar dacă nu sînt bine văzute aceste creşteri în cascadă… unde-i lege nu-i tocmeală. Ținînd cont de faptul că Primăria Suceava are în continuare 91 de posturi vacante, efortul bugetar, cu tot cu indemnizaţia de hrană care este obligatorie, este undeva la 7%. În valoare absolută, 3,447 de milioane de lei este estimarea creşterii fondului de salarii. Eu spun că sînt salarii foarte bune în primărie, nu mai sînt motive de nemulţumire, ca în anii anteriori, drept pentru care salariaţii trebuie să îşi facă treaba foarte bine, să facem proiecte cît mai multe, să atragem fonduri din cît mai multe structuri de finanţare. Sînt convins că banii din fondul de salarii vor fi atraşi din alte surse”.

Primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, se ţine de poante. Îi şi văd pe angajaţii municipalităţii stînd pînă noaptea tîrziu prin birouri şi bătîndu-şi capul ca să găsească noi proiecte care să aducă bani din care să-şi ia ei salariile gonflate. Tot vor rupe uşile cînd se va termina programul. La cei pe care finalul programului îi prinde la serviciu ne referim.

Proiectul privind noua majorare salarială şi acordarea de indemnizaţie de hrană a fost votat de aleşii PNL şi PMP, în timp ce aleşii PSD s-au abţinut de la vot, iar cei ai ALDE au lipsit de la şedinţă. Noi înţelegem că PSD şi ALDE nu au vrut să voteze o iniţiativă a PNL, însă au mers prea departe, fiindcă primarul a fost obligat să facă acest lucru de către o decizie luată de guvernarea PSD-ALDE. Asta da ipocrizie. Ipocrizie maximă din partea pesediştilor şi aldiştilor. Acum, conducerile centrale ale celor două partide ar trebui să-i excludă pe toţi reprezentanţii lor în Consiliul Local Suceava, pentru prin votul lor au lovit într-o decizie cu care tare se mai împăunează PSD şi ALDE.

Fiţi sociabili!