Alegerile au fost ieri și au fost cîștigate de Iohannis

Un bufet de la țară, din țara de la țară numită România, la o oră de maximă îmbătare și de maximă audiență pe televiziuni. La televizor curg imagini cu noul filmuleț cu tragedia de la „Colectiv”, imagini care, ca un făcut, au apărut după patru ani.

Lumea pe la mese vorbește vrute și nevrute. Unii spun că nu mai merge cu trasul lemnului din pădure cum mergea altădată, altul că nu i-a fătat vaca și ar vrea să o vîndă, dar nu se merită fiindcă ia prea puțini bani pe ea, unul spune că nevastă-sa a fost la medic și e suspectă de cancer, iar altul dă de băut de bucurie că băiatul, care-i student la medicină, a luat primul zece din facultate.

Evident, se ajunge și la subiectele tocate zi de zi și seară de seară de televiziuni și care sînt ventilate pe rețelele de socializare. Oare se face guvernul ăsta sau nu se face? Oare chiar o să ne taie pensiile și salariile? Uite, băi, cu ce miniștri au venit ăștia! Lasă, băi, că nici cu ăștia care sînt nu mi-e rușine! Preotul satului se ridică în picioare și spune că nu mai există frică de Dumnezeu. Uite-i pe toți cum umblă prin țară și aruncă cu promisiuni în stînga și-n dreapta, trăgîndu-i pe sfoară pe toți amărîții! Primarul stă într-un colț și bea fără să scoată un cuvînt, gîndindu-se la alegerile locale care-l așteaptă anul viitor. Să mai rămînă în PSD ori să accepte oferta PNL-ului, care acum e pe val? Unul deschide discuția despre MCV. Nu știe prea bine ce e acela, dar e de rău, pentru că uite că justiția nu este independentă și nu se respectă statul de drept. Nu știe ce-i acela stat de drept, dar e de rău dacă nu se respectă. Dar pe la Caracal, pe la Caracal ce se mai întîmplă? Trăiesc fetele sau nu? Sînt sechestrate în Italia sau sînt făcute scrum? Și înapoi la discuțiile despre noul guvern, despre tăierea de pensii și de salarii, despre autostrăzile care se vor face, despre Ciuma Roșie și ceva despre Liviu Dragnea, care vrea desființarea partidului pe care ar fi vrut să-l conducă pînă la adînci bătrîneți.

La un moment dat, unul bine afumat se ridică în picioare și strigă: „Băi, dar despre ce-a făcut Klaus Iohannis ca președinte nu discutăm?”. La care învățătorul, care pînă atunci nu scosese un cuvînt, dă pe gît paharul pe care-l avea în față și enervat de discuțiile la care asistase se urcă pe masă și strigă: „Băi, bețivilor, ați uitat că alegerile au fost ieri și că Iohannis a fost reales? La ce naiba să mai vorbim acum despre ce-a făcut el în cei cinci ani cît a stat la Cotroceni?”.   

Fiţi sociabili!