ALDE a murit, trăiască (şi să mă numească) PNL!

Numită de ALDE în funcţia de subprefect al Sucevei şi demisă din această funcţie de PNL, economista Silvia Boliacu a fost numită de acelaşi PNL la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava

ALDE a murit, trăiască (şi să mă numească) PNL!

Silvia Boliacu a fost demisă, Silvia Boliacu a fost numită. Însă, nu pe aceeaşi funcţie de subprefect.

Pe 10 decembrie 2019, Guvernul PNL a rugat-o pe Silvia Boliacu să se ridice din scaunul de subprefect al judeţului Suceava, unde fusese invitată să ia loc de către Guvernul PSD – ALDE, şi să se întoarcă la vechiul său loc de muncă. Doamna Boliacu s-a ridicat frumos, şi-a strîns lucrurile din biroul aflat în Palatul Administrativ şi le-a dus în aceeaşi clădire, în biroul de auditor superior în cadrul Consiliului Judeţean, instituţie condusă de liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Peste o lună şi jumătate, la finalul lunii ianuarie 2020, acelaşi Guvern PNL, a rugat-o pe Silvia Boliacu să se ridice din scaunul de auditor şi să se mute în cel de director al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. Iar doamna Boliacu a făcut-o, cu mai multă bucurie decît atunci cînd a fost invitată să părăsească biroul de subprefect.

Această mişcare o fi făcînd parte dintr-o înțelegere PNL-ALDE, pentru ca ALDE să susţină Guvernul PNL? Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a ALDE, consilierul municipal Ovidiu Milici, a declarat pentru Jupânu’ că în nici un caz: „În momentul în care, în august 2019, ALDE a decis că va pleca de la guvernare, atunci forurile interne ale ALDE au hotărît ca miniştrii, secretarii de stat, subsecretarii de stat, directorii de agenţii de la nivel naţional, prefecţii şi subprefecţii să-şi dea demisia. Doamna Silvia Boliacu nu a respectat acest lucru, preferînd să rămînă în funcţie. Aşa cum bine se ştie, Guvernul Viorica Dăncilă a emis o hotărîre de guvern prin care a demis-o din funcţie pe doamna Boliacu, pentru ca mai apoi, la numai o zi distanţă, să fie repusă în funcţie de Guvernul care tocmai a demis-o cu o zi în urmă, adică Guvernul PSD curat. Este clar că din acel moment legăturile Silviei Boliacu cu ALDE au încetat. Eu nu contest şi nu am contestat niciodată meritele profesionale ale doamnei Silvia Boliacu, însă ALDE, nici în plan judeţean, nici în plan central, nu are nici o legătură cu numirea domniei sale la DSP Suceava”.

De unde rezultă că, dacă interesele – oricare ar fi ele – o cer, PNL-ul nu are nici o problemă să transfere cadre de nădejde de la ALDE, chiar dacă acest partid a făcut echipă cu Ciuma Roşie, pe care declaraţiile liberalilor au făcut-o praf, după care au suflat asupra ei, zburînd-o de la guvernare.

Sorin AVRAM 

Fiţi sociabili!