# ajunge!

Reporter: Am să vă iau tare de la început, deşi nu sînt nici de la USR, şi nici nu mă interesează dacă sînteţi bărbat sau femeie şi nici dacă aţi boicotat sau n-aţi boicotat. Am să vă întreb brusc şi deodată ce părere aveţi despre gîlceava din PNL.

Politician: Care gîlceavă? Nu-i nici o gîlceavă în PNL. Sînt doar dezbateri de partid care pe tine nu te interesează.

Reporter: Daţi-mi un exemplu, ca să pricep. Că tocmai s-a încheiat referendumul şi nu s-a ajuns la nici un rezultat. Şi iarăşi nu vă întreb dacă sînteţi bărbat sau femeie. Vă întreb doar de ce nu s-a ajuns la nici un rezultat. Este Orban de vină?

Politician: Uite de ce nu s-a ajuns la nici un rezultat, pentru că orice drum începe cu un prim pas şi cere răbdare. Şi, ajunge cu erorile! Şi e cazul ca preşedintele PNL să iasă din cercul camarilei cu care s-a înconjurat şi să facă şi altceva decît prostii politice, cum ar fi să tîrască partidul în aventuri din care PSD iese mai tare.

Reporter: Aventuri politice între sexe de acelaşi sex sau între sexe diferite?

Politician: Nu-i vorba de sex. E vorba de familia noastră politică tradiţională. Şi mi-am dat seama că Partidul Naţional Liberal se duce într-o direcţie greşită. Românii au nevoie de soluţii, românii nu au nevoie de o politică a anilor ’96-2000, pentru că politica ’96-2000 pentru dreapta românească a însemnat începerea dezastrului, dispariţia PNŢCD-ului. Acum, PNL-ul dacă nu-şi revizuieşte foarte rapid oportunitatea de a conduce România, de a arăta românilor că poate conduce România cu soluţii, degeaba jucăm ping-pong cu Dragnea e de vină, Dragnea este un hoţ, Dragnea este un nenorocit, asta vede fiecare cetăţean.

Reporter: Hoţii şi nenorociţii au voie să facă sex între ei, indiferent de sex? Că nu mi-aţi spus ce fel de sex face Orban al vostru în cercul camarilei cu care s-a înconjurat, dincolo de faptul că tîrăşte partidul în aventuri din care PSD iese mai tare.

Politician: Ludovic Orban nu poate şterge cu buretele palmaresul său pentru PNL în acest moment,  propulsînd-o pe Firea primar, după care a fugit dîndu-şi demisia. Nu e tocmai corect să reproşezi rezultatul tocmai celor care au şters mizeria după tine, domnule Orban… Dumneata ai făcut-o pe doamna Firea primar, domnule Orban, în clipa în care ai ignorat decizia politică a preşedintelui Filialei Bucureşti de a nu te implica în finanţarea campaniei de la Bucureşti. Iar faptul că acum te speli pe mîini arătînd către alţii, reconfirmă tot ce cunosc despre dumneavoastră.

Reporter: V-aţi cam aprins cam prea tare şi-mi pare că nu mai aveţi nici un control. Acum nu staţi de vorbă cu Orban, staţi de vorbă cu mine, pentru un interviu în ziar.

Politician: Fii liniştit, am luat şi iau în continuare asupra mea greşeala colectivă a PNL de la Bucureşti din 2016, tocmai pentru că i-am respectat pe bucureşteni şi am plătit imediat cu o demisie.

Reporter: De ce-mi spuneţi mie treaba asta şi nu i-o spuneţi lui Orban? Ludovic Orban zice că i se pare ciudată poziţia dumneavoastră care vreţi să fiţi liderul unei facţiuni creştin-democrate în interiorul PNL.

 

Politician: Fiindcă PNL merge într-o direcţie greşită şi asta te priveşte şi pe tine. Eu sînt creştin, dar nu sînt cretin.

Reporter: Nici eu nu sînt. Nici creştin, nici cretin. Şi totuşi insist să-mi răspundeţi la întrebare.

Politician: Prima puternic marcată de societatea românească a fost acea pînă la urmă incredibilă plîngere penală a unui şef de partid asupra unui prim-ministru. Aşa ceva nu se face. Cînd l-am întrebat, mi-a spus că s-a consultat cu nişte prieteni. Pe urmă, văzînd că această glumă se îngroaşă şi că este atipic pentru politicieni să înceapă să arunce unul spre altul cu plîngeri penale, a pus partidul să voteze, o greşeală mare. Apoi, de fiecare dată noi facem plîngeri penale parlamentarilor din Parlament, cînd avem atîtea şi atîtea posibilităţi pe regulamentul Camerei sau Senatului să acţionăm.

Reporter: Mi-aţi răspuns cumva după piersic şi n-am înţeles, deci nici cititorii n-au cum să înţeleagă. Vorbiţi mai pe înţelesul poporului, dacă nu vă supăraţi.

Politician: Iată pe înţelesul poporului: dacă poate Ludovic Orban să se schimbe, bine. Dacă nu, rezultatele vor fi catastrofale la primăvară.

Reporter: Credeţi că pe popor îl interesează Ludovic Orban al vostru? Nu l-a interesat nici măcar să voteze la referendum. Poporul are altă treabă în perioada aceasta.

Politician: Ce treabă să aibă? L-a pus la treabă nenorocitul şi hoţul de Dragnea?

Reporter: La noi în judeţ poporul are treabă să facă transporturi electrice şi două parcuri industriale. Este vorba despre parcul Bucovina 1, din apropierea Aeroportului Suceava, dar şi de parcul industrial de la Siret, aflat la graniţa cu Ucraina. Aceste două parcuri sînt menite să fructifice potenţialul zonei şi tradiţia pe care a avut-o judeţul în anumite domenii, dar şi să valorifice parteneriatul cu Universitatea Suceava pe domenii de cercetare, inovare şi know-how.

Politician: Ţara arde şi baba se piaptănă!

Reporter: Tema referendumului eşuat nu v-a inspirat nici în ultimul ceas? Nu vă interesează prosperitatea ţării deloc? Nu vă interesează nivelul de trai al poporului?

Politician: Cum să nu? Şi ca urmare, îţi spun răspicat: conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge!

Fiţi sociabili!