Aeroportul nu-i al lui Gheorghe Flutur

Tocmai ce-a fost inaugurată o nouă cursă aeriană pe aeroportul din Suceava, cele 41 de curse săptămînale devenind 47, pentru că avionul pe ruta Suceava – Memmingen şi retur va circula în fiecare luni, miercuri şi vineri. Aeroportul „Ştefan cel Mare” se tot dezvoltă, se construieşte un nou terminal şi creşte numărul curselor şi, implicit, cel al călătorilor, însă personalul care-l deserveşte rămîne cam acelaşi.

Săptămîna trecută, postul nostru de radio semnala următorul aspect: „Aeroportul Suceava are cei mai puţini poliţişti de frontieră din ţară, în ciuda creșterii traficului și a numărului curselor de sezon. La aeroportul din Salcea sînt numai 10 polițiști, iar problema se va agrava din 2 iulie. De la acea dată, poliţiştii vor trebui să fie la datorie şi pe timp de noapte întrucît cursa de Londra va ateriza la ora 03.30 şi va decola la ora 06.00. Pentru a evita cozile de la ghişee, la intrarea şi ieşirea din ţară, Ministerul de Interne ar trebui să mai angajeze cel puţin şase poliţişti.

Conform datelor prezentate de șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, în perioada 1 ianuarie – 11 iunie 2019, aeroportul de la Salcea a înregistrat peste 160.000 de pasageri, cu 21% în plus față de aceeași perioadă a anului trecut. El a apreciat că, dată fiind dinamica, pînă la sfîrșitul anului se va ajunge la aproximativ 400.000 de călători. Gheorghe Flutur a precizat că pe aeroportul de la Salcea sînt operate 41 de curse, din care opt charter și celelalte regulate”.

Ei bine, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan nu a rămas indiferent şi l-a interpelat pe ministrul PSD de Interne, Carmen Dan, cerîndu-i să găsească soluţii urgente pentru rezolvarea deficitului de personal înregistrat la Poliția de Frontieră a Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare”. Această problemă cu care se confruntă aeroportul sucevean o cunosc mai toţi parlamentarii de Suceava, pentru că mai toţi se plimbă cu avioanele. Însă, numai domnul Balan a reacţionat. De ce nu au făcut-o parlamentarii Puterii, cei de la PSD şi ALDE? Lor le-ar fi fost mai uşor, pentru că numai ar fi pus mîna pe telefon şi ar fi sunat la doamna Dan. Nu au făcut-o, probabil considerînd că astfel ar ajuta Consiliul Judeţean condus de liberalul Gheorghe Flutur. Numai că aeroportul nu este proprietatea personală a domnului Flutur, iar aleşii suceveni ar trebui să se gîndească la cei care lucrează acolo şi la cei care apelează la serviciile aeroportului.   

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!