Adio, dar nu de tot!

De la o vreme încoace, parcă toți artiștii mari se pregătesc de retragere sau de… Doamne ferește! Planeta este realmente împînzită de turnee de adio, iar fanii trăiesc stări dintre cele mai ciudate, de la regretul de a-și vedea idolii dispărînd din peisaj pînă la a-i suspecta și pe cei care n-au declarat nimic în sensul ăsta că au gînduri ascunse.

Bunăoară, U2, un grup care pe mine nu m-a dat niciodată pe spate, dar care are multe milioane de fani pe întreaga planetă, a susținut săptămîna trecută un concert la Berlin, în cadrul turneului mondial intitulat „Experience + Innocence”. Ei bine, spre finalul show-ului, domnul Bono s-a adresat publicului, zicînd: „Sîntem pe drum de ceva vreme – mergem pe 40 de ani – iar acești ultimi 4 ani au însemnat ceva cu adevărat deosebit în viețile noastre. Acum ne cărăm”. Ei bine, această ultimă propoziție, care în original sună așa: „We’re goin’ away now”, este cea care a generat speculațiile, oarecum pe principiul „Ce a vrut să spună poetul?”.

Pînă ne vom lămuri, să notăm că turneul oficial de adio al lui Sir Elton John continuă, iar domnia sa îl punctează cu diverse ghidușii, ultimele două fiind lansarea unei reclame la piane printr-un film de 2 minute și ceva, o veritabilă capodoperă, avînd ca idee de bază cadoul primit de Elton însuși de la mama sa în urmă cu 70 de ani (ați ghicit: un pian!), precum și anunțarea printr-un trailer superb a filmului biografic a cărui premieră va avea loc în februarie 2019.

Fiţi sociabili!