Adevăr sau promovare

Adevărurile deputatului Pro România de Suceava, Cătălin Nechifor, nu sînt singure pe lume. Acestea sînt mereu urmărite de adevărurile partidului pe care l-a trădat, PSD

Adevăr sau promovare

Preşedintele Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a demarat o campanie inedită de promovare a partidului său cu două săptămîni înainte de alegerile europarlamentare.

Sub egida „Crai Nou”, cu sigla „Crai Nou”, a apărut un supliment electoral de patru pagini în care au fost publicate cîteva dintre articolele pozitive la adresa lui Cătălin Nechifor apărute de-a lungul timpului în cotidianul înainte amintit. Apoi, în fiecare zi, pe două site-uri şi în „Crai Nou” au fost publicate interviuri cu domnul Nechifor în care acesta vorbea despre lucrurile bune pe care le-a făcut ca preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, singur sau împreună cu Victor Ponta şi Corina Creţu. Printre interviurile apărute s-au numărat cele intitulate „Adevărul despre aeroport”, „Adevărul despre spital”, „Adevărul despre Transrarău” şi „Adevărul despre Cetatea de Scaun”.

Cum ar veni, alegătorii trebuie să înţeleagă că domnul Nechifor este stăpînul adevărului absolut şi că dumnealui, doamna Creţu şi domnul Ponta au fost foarte preocupaţi de soarta judeţului nostru.

După cum se ştie, unul dintre cei mai puternici critici ai PSD şi ai liderilor acestui partid este Pro România. Şi trebuie să-i credem pe cei din Pro România, pentru că toţi au trădat PSD-ul şi cunosc cel mai bine bucătăria internă a acestei formaţiuni politice. Păstrînd aceeaşi unitate de măsură, trebuie să-i credem şi pe cei din PSD atunci cînd fac afirmaţii despre trădători, pentru că le-au fost colegi şi-i ştiu foarte bine.

Cătălin Nechifor a tot vorbit zilele acestea pe mai multe canale de comunicare. Jupânu’ consideră că, în contrapartidă, ar trebui să vorbească şi PSD. În pagina 3 îi vom da cuvîntul celui care i-a luat locul lui Cătălin Nechifor la şefia PSD şi care l-a ajutat pe acesta să ajungă parlamentar.  

Nu ar fi fost corect să-i cerem o reacţie preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, pentru că sîntem în plină campanie electorală, iar atitudinea sa ar fi putut fi deformată de tensiunile acumulate în această perioadă extrem de încărcată.

De aceea, am preferat să venim în contrapartidă la adevărurile lui Cătălin Nechifor cu reacţia lui Ioan Stan de la jumătatea lui iunie 2018, ca urmare a unor atacuri lansate de deputatul Pro România.

Iată cîteva flash-uri din lungul comunicat al lui Ioan Stan, cîteva adevăruri pe care acesta le-a spus despre Cătălin Nechifor:

  1. „Un personaj ce s-a afirmat cu sprijinul PSD și mai puțin pe baza calităților dovedite în viața de zi cu zi”.
  2. „(…) să evoc anul 2016. În conștiința alegătorilor suceveni se însumaseră așteptările din timpul mandatului pe care nu l-ați onorat. Drumuri județene, centura capitalei de județ, Spitalul Municipal Fălticeni, depozitele ecologice de la Moara și Pojorîta și cîte altele rămase într-o mult prea lungă așteptare și-au spus cuvîntul. Încă ne amintim cum ministrul de atunci al Dezvoltării Regionale vă reproșa public dezinteresul perpetuat ani de zile față de dorințele sucevenilor”.
  3. „Rezultatele obținute de Organizația Județeană Suceava în alegerea președintelui Consiliului Județean v-au descalificat în așa măsură (o diferență de 26.000 de voturi) încît se impunea să demisionați din funcția de președinte al PSD Suceava. S-a așteptat în van acest gest de onoare, dar dumneavoastră, care nu vă cramponați de funcții, nu l-ați făcut și atunci ați fost demis. Am fost chemat la conducerea partidului și mi s-a propus preluarea interimară a funcției din care, repet, ați fost demis. Nu mi-a fost ușor deloc. Am găsit organizația într-o stare de neglijare inacceptabilă, începînd cu evidențele și culminînd cu situația financiară. Nu am făcut publice nici un fel de critici la adresa a ceea ce ar fi trebuit să fie activitatea unui președinte de organizație județeană. Ba mai mult, în încercarea de a vă proteja imaginea v-am nominalizat și v-am susținut înscrierea pe listele de propuneri la alegerile parlamentare. Ați fost înlăturat de pe această listă de către cei care, conform prevederilor statutare, aveau dreptul să o facă. Am refăcut lista și v-am susținut pentru a doua oară. Ați fost eliminat iar și de această dată a trebuit să argumentez personal menținerea propunerii dumneavoastră. Am fost cu siguranță convingător din moment ce ați rămas pe lista de propuneri. Și mai mult decît atît, mobilizarea noastră la alegeri v-a adus locul în Camera Deputaților, pe listele PSD, domnule deputat, dacă ați uitat cumva”.
  4. „Și dacă tot mă străduiesc să vă trezesc amintirile atunci să rememorăm întregul dumneavoastră traseu în Organizația Județeană. Vă amintiți că ați primit sprijinul aproape părintesc al președintelui de atunci al organizației (n.r. – Gavril Mîrza)? Ați fost susținut pas cu pas și ați avut o ascensiune ca nimeni altul. Cum ați răsplătit acest sprijin am constatat cu toții. Așa ați ajuns unde ați ajuns: învestit cu încrederea noastră și tratat mereu cu înțelegere pentru ceea ce speram să se datoreze tinereții și lipsei dumneavoastră de experiență. Ați primit toate aceste funcții ca și cum vi s-ar fi cuvenit. V-ați înșelat! Nu vi s-au cuvenit! Vi le-a acordat organizația PSD! Și acum veniți să vorbiți despre lipsa dumneavoastră de interes pentru funcții”.

Fiecare cu adevărul lui. Foarte important: depinde de care parte a adevărului eşti.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!