Zestrea PMP Suceava, la ”căsătoria” cu PNL

La votul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, candidatul PNL, Vasile Tofan, a primit 22 de voturi. 14 voturi au fost împotrivă. Un vot a fost anulat. Asta înseamnă că toți cei 14 consilieri PSD au fost disciplinați și au votat împotrivă.

Totuși, cui îi aparține votul anulat? Există două posibilități: ori cineva de la PNL a fost un căscat și nu a fost atent la modalitatea de vot, ori cineva de la PMP nu înghite PNL-ul, nu-l înghite pe președintele partidului, Gheorghe Flutur, sau nu-i place de Vasile Tofan. Spunem asta, pentru că PNL are 19 voturi în Consiliul Județean, iar PMP, partidul condus de Marian Andronache, are patru.

Chiar dacă un consilier județean PMP a ”defectat”, în general, treaba merge bine între PNL și PMP. PMP tocmai și-a constituit o ligă din care fac parte 127 de consilieri locali, cinci consilieri județeni, doi primari și șapte viceprimari. Domnul Andronache a declarat: „PMP este al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali. Practic, piatra de temelie a PMP o reprezintă aleșii locali. Aceasta este avuția noastră. Din păcate noi nu am intrat în Parlament, dar dacă ar fi să aleg între a avea parlamentari sau a avea aleși locali, eu spun că aleșii locali sînt cei mai importanți într-un partid”.

Constituirea ligii aleșilor PMP a oferit răspunsul la întrebarea: cu ce zestre va veni acest partid la ”căsătoria” inevitabilă cu PNL? Cu cîți aleși locali se va îmbogăți PNL Suceava atunci cînd va face fuziunea prin absorbție, adică prin înghițire, cu PMP?

Aleșii loiali