Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Actualitate Sucevenii se întorc acasă, Luna Diasporei dispare

Sucevenii se întorc acasă, Luna Diasporei dispare

De obicei, președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunța termene pentru încheierea unor lucrări, însă mai nou se ferește să facă acest lucru. De pildă, nu a mai spus cînd vor fi terminate lucrările de modernizare a drumului Suceava-Dolhasca, pentru că nu este sigur cînd vor fi gata, dar și fiindcă șoferii care fac frecvent acest traseu ar lua foc.

Pentru că nu este politician și, deci, nu are de pierdut din punct de vedere electoral, specialistul în drumuri Eugen Girigan a spus de curînd că cel mai devreme lucrarea va fi terminată la finalul anului următor. Atenție, vorbim despre un proiect început în 2013. Domnul Girigan spune că la acest drum au fost probleme cu proiectarea, că s-au scumpit materialele de construcție, iar firmele lucrează în pierdere, și că este deficit de forță de muncă.

Despre lipsa forței de muncă a vorbit și domnul Flutur, care are o idee în ceea ce privește rezolvarea acestei probleme: ”I-am expus primului ministru Cîțu situația și am propus să aducem muncitori din Serbia, Ucraina. Este o soluție care ar salva mediul de afaceri”. Serios? Dar de ce nu vorbește domnul Flutur cu domnul Cîțu să schimbe legislația astfel încît să nu se mai dea lucrările firmelor care oferă prețul cel mai mic, ci acelor firme care fac lucrări de calitate, iar pentru a putea realiza acest lucru își plătesc cum trebuie muncitorii, maiștrii și inginerii. Astfel, meseriașii noștri plecați la muncă în străinătate s-ar întoarce acasă.

Bine, dacă s-ar întîmpla asta, Gheorghe Flutur nu ar mai avea pentru cine organiza an de an, în luna august, Luna Diasporei, cu tot felul de serbări, paranghelii și lacrimi pe umărul diasporenilor care își rup cîrca prin străinătate în loc să stea în țară să aibă grijă de copii și să contribuie la consolidarea societății capitaliste multilateral dezvoltate de la noi.

Lacrimă și pedeapsă

Exit mobile version