Orășel elvețian, drumuri sucevene

Pentru că Vatra Dornei urmează să-și schimbe fața și să arate mult mai bine, ca o domnișoară care trece pe la salonul de înfrumusețare înainte de a merge la o nuntă, președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, își tot face drum pe-acolo. Lumea din oraș trebuie să știe că dumnealui este cel care le-a înfrumusețat localitatea și să voteze în consecință anul viitor. Specialistul în Vatra Dornei a spus că lucrările la fostul cazinou sînt aproape gata și că în curînd se va da drumul la gaz metan în rețeaua lungă de 30 de kilometri, și a adăugat: ”Sînt bucuros că lucrările merg în ritmul promis la ultima întîlnire. M-aș referi mai întîi la străzile principale din Dorna. Este vorba de strada Mihai Eminescu, unde se toarnă astăzi al doilea strat de asfalt. Lucrările sînt gata, trotuare moderne, stîlpi de iluminat moderni, toate cablurile care atîrnau în centrul orașului au dispărut, fiind îngropate în pămînt. Un merit deosebit îl au proprietarii de case vechi, care în cea mai mare parte și-au renovat fațadele”.

Și-acum țineți-vă bine, pentru că urmează ornarea tortului: ”După ce se pun și ornamentele de Crăciun, centrul Dornei va deveni un adevărat orășel elvețian, cu acea notă specifică unui oraș de munte”.

În primul rînd, Vatra Dornei este un orășel, ceea ce înseamnă că centrul va fi centrul unui orășel elvețian sau un mini-mini-mini orășel elvețian. În al doilea rînd, de ce discriminarea asta, adică în centru de ce să fie ca în Elveția, iar în restul orașului să fie ca în România? Apoi, din cîte știm noi, cînd se iese dintr-un oraș elvețian se intră într-un drum elvețian și în nici un caz într-un drum sucevean ori într-o planșă pe care sînt desenate centuri ocolitoare și autostrăzi.

Adam și Geneva