Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Actualitate Nu e mai bună prevenția, doamnă Vasilciuc?

Nu e mai bună prevenția, doamnă Vasilciuc?

Era iulie 2021, iar Irina Vasilciuc tot administratorul public al județului Suceava era. Spunea atunci expertul în drumuri Eugen Girigan că cel mai optimist termen pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului Suceava-Dolhasca este luna septembrie 2022. Asta, în timp ce autoritățile dădeau asigurări că treaba merge și că lucrările vor fi gata mai repede. Domnul Girigan, care avea calitatea de ”reprezentant al antreprenorului” în cadrul asocierii de patru firme care lucra la drum, spunea că au fost probleme încă de la început cu proiectarea, dar vorbea și despre scumpirile la materiale apărute. Firmele respective tocmai au rupt contractul de execuție a lucrărilor și au plecat, iar doamna Vasilciuc declară într-un interviu pentru newsbucovina.ro că este ”încrezătoare că va fi găsit rapid un constructor care să finalizeze drumul axial Suceava-Iași”.

Știm, viitorul sună bine întotdeauna. Dar cum naiba să sune bine, doamnă, dacă domnul Girigan a spus pe 16.03.2022: ”Acum 5-6 luni, metrul cub de balast costa 30 de lei și acum e peste 60 de lei. (…) Energia electrică și gazul ajung la peste 30% din prețul unei tone de asfalt. Înainte de scumpiri, prețul mediu al asfaltului era de 300 de lei tona, dar acum s-a dublat sau triplat. Tona de bitum costa 800 de lei, a ajuns la 3.000 de lei și va mai crește”.

Știind încă de vara trecută care e situația, doamnă, de ce nu ați făcut ceva pentru a preveni ruperea contractului?

Oare, într- un alt exemplu, nu era mai bine să fie prevenită producerea incendiului care a distrus Palatul Administrativ în care aveați birou, doamna Vasilciuc, decît să vă lăudați acum că Guvernul dă 96 de milioane de lei pentru refacerea acestuia?

BaLast worker

Exit mobile version