Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Actualitate Domnilor ziariști

Domnilor ziariști

Subsemnatul Bogdan Loghin, primar în exercițiu al municipiului Rădăuți, ales în urma votului exercitat cu mare responsabilitate și cu foarte mult discernămînt de concetățenii mei, sătui de Ciuma Roșie care ani de zile a distrus în loc să construiască, am decis, cum bine relatați în puținul text de sub fotografia din pagina 2, să preiau pentru evoluția urbei mele dragi modelul finlandez de dezvoltare socio-economică.

De ce tocmai finlandez? Simplu: pentru că noi, locuitorii din acest veritabil pol românesc al frigului, ce model să luăm dacă nu pe cel din țara lui Moș Crăciun? Că doar presupun că știți și dumneavoastră că sătucul lui Moș Crăciun e în Laponia, iar Laponia e în Finlanda. S-ar putea naște fireasca întrebare: de ce ditamai municipiul românesc să ia de model un sătuc finlandez? Răspunsul e simplu: ete d-aia! Mai departe, că deja simt că încep să mă înnervez cu nervu’ de întrebările la care știu că vă gîndiți, ca niște vînduți Ciumei Roșii cum știu că sînteți, vă întreb eu primul: cum de îndrăzniți, băi vînduților, să vă imaginați că m-aș putea umili în așa un hal încît să-i spun unui oarecare fost senator de-al Ciumei Roșii „Tata Puiu”!? Băi, vouă v-or fi tați și mame toți comuniștii PSD-iști, dar nu mie! Aaa, așa-l porecleau oamenii de fotbal pe distinsul antrenor român al secolului (trecut!), Nea Tata Puiu Iordănescu? Mă rog, treaba lor, nu a mea, mai ales că noi, aici, la Rădăuți, nu prea le avem cu fotbalul, ci cu luptele lui Ștefan Rusu și cu sportul lui Nea Marcu’, hă, hă, hă!, asta a fost o glumă, uăi, tir cu arcu’ hă, hă, hă!

Așadar, Nea Ăla de care ziceți, n-are decît să-i zică Firlanda lu’ Finlanda, că noi tot de acolo o să luăm modelu’ pentru toate alea, inclusiv pentru școală, care cică-i cea mai tare din lume, mai tare chiar decît aia din Licheștain, cum zice tot ciumatul ăla roșu de fost senator. Și ca să nu credeți că zic vorbe-n vînt, să vedeți ce crescătorii de reni o să facem aici și ce producție de sănii la care să-i înhămăm o să avem, de o să exportăm pînă și-n Namibia și Nigeria. Cum, ce? Reni adaptați climei și sănii pe rotile! 

Primar de Rădăuți, Bogdan Loghin, hrănind toți renii cu pelin

Exit mobile version