Domnilor ziariști,

Nu știu pe ce lume aveți dumneavoastră impresia că trăiți, dar să știți că nicăieri în Europa, pe Terra și în general în Calea Lactee (eram sigur că ați chiulit de la școală la orele de astronomie, dar și de fizică – știința științelor! – și ca atare nu știți că așa se numește galaxia din care face parte și planeta pe care unii, ca mine, locuiesc, și alții, ca dumneavoastră, parazitează) nu s-au născut încă ziariștii ăia care să ironizeze și să desconsidere suprema autoritate statală – în cazul nostru,  eu! – și să rămînă nepedepsiți.

Tocmai de aceea mă gîndesc ca după alegerile care se apropie cu morți repezi, pardon, cu pași repezi (că ăia, morții, se mișcă mai încet; e clar că nu mi-a ieșit din prima traducerea din germană), imediat după validarea victoriei paaarrrttiiiiduuuuluuuiii meuuuu, să instalez guuuuverrrnuuuulll meuuuuu și împreună cu ai mei să interzic miștoul. Cum care guvernuuuul meuuu? Guvernul Șică, versiunea a patra, cred, că am pierdut șirul guuuverrnuuuluuuiii meuuuu. Păi dacă ar fi fost măcar doi premieri pînă acum, vă dați seama ce încurcătură ieșea? Adică destituie-l pe ăla și pune-l pe ălălalt, apoi invers, și tot așa. Pe cînd așa, doar cu preeemmiieeeruuuulll meuuuu, Șiiicăăăă, nici n-apucă Parlamentul să-l dea jos, că hop!, Șică e înapoi pe scaun. Hopa Mitică era nimic pe lîngă Hopa Șică!

Așa că cînd o să instaurăm guuuverrrnuuulll meuuuu Șică 5, prima lege pe care o s-o treacă prin paaarlaaamentuuuulll meuuuu o să fie aia de interzicere a miștoului de guvern și de președinte în presă printr-o lege dură, dar aspră (aici mi-o fi ieșit traducerea din germana anilor ’30!?), prin care să vă trimită acolo unde vă e locul pe ăștia care faceți mișto. Nu pot să spun unde vă e locul, că după 1945 s-a făcut muzeu!

Klaus Werner Iohannis, mîndru de guveerrrnuuulll meuuuu mi-s