Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Actualitate De la DSP cine plătește?

De la DSP cine plătește?

A cîștigat medicul Andrei Manta meciul cu Direcția de Sănătate Publică Suceava? L-a cîștigat și nu prea. Mai degrabă a fost un egal. În ianuarie 2021, DSP-ul l-a amendat pe coordonatorul campaniei de vaccinare din cadrul Spitalului Rădăuți cu 5.000 de lei, pentru că nu a respectat regulile de programare la vaccinarea anti-Covid.

De ce s-ar fi făcut vinovat medicul? Păi, acesta, ca să nu facă risipă, a vaccinat și persoane eligibile la acea vreme, dar care nu erau programate. Cum nu toată lumea venea la programare, iar flacoanele erau multi-doze, domnul Manta a preferat să nu arunce vaccinul, administrîndu-l altor persoane. Logic, nu?

Însă, DSP-ul a abandonat logica și a preferat să facă ce i-a ordonat Bucureștiul. Probabil că acțiunea DSP a avut legătură și cu asaltul asupra lui Traian Andronachi, care la vremea respectivă era managerul unității medicale și trebuia demonstrat că treburile merg prost acolo, iar el trebuie să plece. Pînă la urmă, domnul Andronachi a fost înlocuit din funcție, mișcare ce i-a permis să revină la meseria de avocat și să-l apere inclusiv pe Andrei Manta.

De ce spunem că meciul s-a terminat egal? Pentru că în soluția sa definitivă, Tribunalul Suceava a anulat amenda, dar a înlocuit-o cu un avertisment. Deci, domnul Manta este vinovat pentru că a fost logic și a avut grijă să nu risipească vaccinul, care la vremea respectivă era foarte căutat și era considerat foarte valoros, nu ca acum.

Dar cu DSP-ul cum rămîne? Cine plătește pentru excesul de zel, ca să nu mai vorbim despre lipsa de logică și de interes pentru un vaccin pentru care România a plătit bani grei?

Exces Direct

Exit mobile version