Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Actualitate Boala nu știe carte

Boala nu știe carte

Adevărul este că ambulatoriul Spitalului Județean Suceava arată impecabil. Mai toți oficialii care i-au trecut pragul au rămas cu gura căscată cînd au văzut ce este acolo, mai puțin Klaus Iohannis, care are maxilarele încleștate în permanență, de parcă ar fi lipite cu ”Țac-Pac”, nea Ilie. Totuși și lui i-a plăcut, pentru că altfel nu ar fi scris un mesaj laudativ în cartea de onoare a spitalului în timpul vizitei pe care a făcut-o pentru a planta un platan.

Păcat de investiție, pentru că nu prea sînt fonduri pentru consultații gratuite. Conform cotidianului ”Obiectiv de Suceava”, pentru o mamografie trebuie să se aștepte pînă la 4 luni, iar pentru un RMN nu mai puțin de 6 luni. La Cardiologie se așteaptă vreo 4 luni, în cele mai fericite cazuri. Sînt liste lungi de așteptare și la Ginecologie și la Oftalmologie.

Situația este determinată de faptul că nu sînt alocați suficienți bani de către Casa de Sănătate Suceava, care primește fonduri limitate de la bugetul central. Pe lîngă faptul că trebuie să aștepte cu lunile, cînd acestea sînt mai multe de trei, pacienții trebuie să meargă din nou la medicul de familie pentru a obține o altă trimitere.

Din cîte se știe, boala nu știe carte. Ea știe doar să tăbărască pe om și să încerce să îl termine pe acesta. În condițiile existente, ar trebui alocate niște fonduri pentru ca boala să fie școlarizată, cît de cît. Dacă boala ar avea un pic de școală, atunci Casa de Sănătate și Spitalul ar avea cu cine se înțelege. Boala trebuie să priceapă că nu sînt suficienți bani pentru tratarea pacienților și de aceea ar fi frumos din partea ei ca pînă cînd bolnavul este programat la consultații să ia o pauză și să nu mai lucreze.

Coasa de Sănătate

Exit mobile version