A-nceput! O fi playback!?

Tocmai cînd se împlineau două luni de pauză totală (că doar n-o să considerăm că ăla televizat din Belarus era chiar fotbal!) nemții ne-au făcut, credeam noi, o mare bucurie, anunțînd reînceperea… capătului de sezon care, slavă Domnului, la ei mai are destule etape pînă să se încheie, parcă 11. Sigur că pe secetă totală, pînă și picăturile de rouă ți se pot părea ploaie adevărată, și de aceea am așteptat cu maximă nerăbdare să vedem fotbaliști omologați, nu pîrîți, luptînd pentru un trofeu adevărat, pe stadioane impecabile, nu toloace cu două rînduri de bănci de lemn, înconjurate de plopi și de ogoare pe care am văzut de cîteva ori pînă și tractoare în transmisii live.

În ziua sorocită, m-am instalat în fața televizoarelor cu mari speranțe și chiar cu oarecare emoție. Iar de atunci încoace am mai văzut și o a doua etapă, așa că am și confirmarea că prima impresie a fost și cea corectă. Adică, oricît de mari nume ai în fața ochilor și oricît de mare importanță ar avea cele 3 puncte puse la bătaie, cît timp în tribune nu se află și spectatori, toată chestia e mai degrabă o minciună, în loc de spectacol fiindu-ne oferite mostre de nemărginită tristețe. Nici măcar faptul că primul gol din era cea nouă, a fotbalului fără spectatori, l-a înscris marea surpriză și speranță a acestui sezon, Haaland, n-a produs cine știe ce încîntare, prestația sa în continuare fiind una absolut anostă, ba și reconfirmată cu prilejul următoarei runde, în care ni s-a transmis „Der Klassiker”, adică Borussia Dortmund – Bayern Munchen. Orice comparație cu Real – Barca pare o jignire! Mă rog, rămîne să vedem dacă nu cumva și „El Clasico” (dacă s-o mai juca…) va aduce aceeași amărăciune, în locul euforiei  fotbalistice de al’dat’.

Concluzia mea este una la fel de tristă ca (pseudo) fotbalul de care am avut parte: a început ceva care am sperat să fie fotbal, numai că în locul acestuia avem parte de strădaniile unor băieți de a se preface că muncesc, probabil spre a-și justifica salariile, atît cît o mai fi rămas din ele. Să fiu al naibii dacă nu pare playback!

Fiţi sociabili!