A avut de unde să scadă

În timpul carantinării Sucevei, opozanții, dar și reprezentanți ai marelui public, au considerat că Gheorghe Flutur este mort din punct de vedere politic și i-au făcut și de 40 de zile. Totul a plecat de la faptul că Spitalul Județean Suceava a colapsat, iar domnul Flutur, care nu a scăpat nici o ocazie de a defila pe holurile și prin saloanele spitalului și de a poza în adevăratul conducător al acestuia, a fost considerat principalul vinovat pentru situația existentă. Apoi, domnul Flutur a fost implicat și în scandalul testărilor, fiind acuzat că a sărit rîndul. Totodată, mai multe voci au început să strige că, de fapt, acesta nu este bolnav și că doar s-a dat lovit pentru a sta la adăpost pînă trece nebunia. Presa centrală a avut un rol important în demolarea lui Gheorghe Flutur, ventilînd în spațiul public tot felul de informații mai vechi sau mai noi pentru a-l decredibiliza pe acesta. Vîrfuri de lance au fost canalele de informare în masă care nu-l aveau la ficați pe Gheorghe Flutur de pe vremea cînd acesta era ministru al Agriculturii ori din timpurile în care făcea parte din conducerea centrală a PDL.

Numai că, de la momentul carantinării Sucevei și pînă la alegerile locale a trecut ceva vreme, perioadă în care focare de infecție au apărut și în alte spitale din țară, iar domnul Flutur a înviat și a început să se agite în căutarea fierului de călcat potrivit cu care să-și netezească imaginea boțită. Pînă la urmă, liderul PNL, Gheorghe Flutur, a cîștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean la o diferență confortabilă și și-a condus partidul către victoria în Consiliul Județean. Domnul Flutur a strîns peste 41% din voturi.

Mă gîndesc ce ar fi fost dacă nu ar fi fost criza sanitară. Probabil că domnul Flutur ar fi cîștigat cu vreo 60%, iar PNL nu ar fi avut în Consiliul Județean doar o majoritate la limită. Spune-se că cei slabi vor muri, iar cei grași vor slăbi. Rezultatul votului din 27 septembrie arată că Gheorghe Flutur a avut de unde să ”slăbească”.    

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!