7 cutii pentru 7 politicieni

Bună gluma asta cu protecţia datelor, după ce regulamentul general privind protecţia datelor (GDPR) a intrat în vigoare în Uniunea Europeană. Iar noi, românii, fiind cetăţeni europeni, avem drepturi, nu-i aşa?, inclusiv dreptul de a ne fi protejate datele. Nu mai poţi să deschizi un site, indiferent de profilul acestuia, că îţi apare un avertisment care te întreabă dacă eşti de acord cu nu-ştiu-ce ca să-ţi fie ţie bine şi să nu te trezeşti că cineva îţi fură datele personale şi se foloseşte de ele în diferite scopuri, unele dintre ele de-a dreptul scandaloase.

Toţi vor să te protejeze, fiind obligaţi să facă asta, după ce informaţii despre tine, utilizator de internet, au fost stocate în diferite baze de date şi vîndute celor care au plătit. De aceea, căsuţele poştale se aglomerează de e-mail-uri de la firme cu care nu ai avut niciodată de-a face şi care vor să-ţi bage pe gît pastile sau biscuiţi, să-ţi pună în jurul gîtului fulare şi să-ţi bage în picioare tenişi. Alţii vor să te ajute să vezi ori să auzi mai bine.

Într-una din zile am primit următorul e-mail: „Recomandare de la centrul auditiv. Scapă de problemele auzului odată pentru totdeauna! Nu auzi ce îți spun oamenii și despre ce vorbesc între ei? Știu soluția… Acest mod poate soluționa problema ta rușinoasă cu surzenia și pierderea lentă a auzului, repede și sigur. Nu ezita! Testează metoda pentru îmbunătăţirea auzului şi ia-ţi la revedere de la problema ruşinoasă. Grăbeşte-te! Au mai rămas 7 cutii!”.

Aşadar, unele firme lucrează după ureche, urechea cu care aud mai prost, cum este cazul companiei care vrea să mă ajute să aud mai bine. Spun asta fiindcă nu am probleme cu auzul, ceea ce înseamnă că sînt firme care nu se obosesc să-şi caute clienţii care ar putea avea nevoie de serviciile lor, ci trimit mesaje la toată baza de date pe care au pus mîna.

Dacă ar fi fost o firmă serioasă, acesta ar fi avut grijă să se informeze mai mult şi mai bine şi astfel ar fi aflat cui să trimită exact mesajul comercial. Ar fi aflat că, de pildă, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban au mari probleme cu auzul, neauzind ce li se spune din toate părţile, şi au nevoie neapărată de cutiile cu pastile. Fiind vorba despre şapte politicieni, cele şapte cutii ar fi ajuns la fix. Data viitoare cînd va mai primi marfă, firma care lucrează după ureche, dar care cică repară auzul, ar trebui să se uite după politicieni. În caz că are probleme cu vederea, să apeleze la firma care vinde pastile de văzut.   

 

Fiţi sociabili!