7 bărbaţi frumoşi

Reporter: Vă mărturisesc fără modestie că sînt de-a dreptul derutat şi contrariat faţă de felul în care aţi reuşit să instauraţi această criză politică şi de asta vă întreb fără ocolişuri inutile: aveţi un program de guvernare cu care preşedintele partidului dumneavoastră să se prezinte în faţa românilor şi în faţa parlamentului?

Politician: Ce vrei să insinuezi? Nu cumva te-ai dat de partea ciumei roşii de care tocmai am scăpat prin moţiune de cenzură?

Reporter: Nu vreau să insinuez, dar vreau să spun. Şi mai vreau să-i răspundeţi doamnei Dăncilă care vă întreabă.

Politician: Ce mă întreabă?

Reporter: Dacă aveţi un program de guvernare, respectiv dacă domnul Orban ar avea un program de guvernare.

Politician: Sigur că avem, sigur că are.

Reporter: Putem şi noi să ştim care este?

Politician: După cum deja s-a dat publicităţii, domnul Orban a spus că are.

Reporter: Şi care este el, dacă nu vă cer prea mult?

Politician: Programul este că nu va fi un program pe patru ani.

Reporter: Dar pe cîţi ani?

Politician: Asta ştie domnul Orban. El vă poate răspunde.

Reporter: L-am întrebat şi mi-a spus că cea mai lungă perioadă posibilă este pînă la alegerile parlamentare. Anticipate, după prezidențiale și după alungarea PSD de la guvernare.

Politician: Are dreptate domnul Orban: pînă la alegerile parlamentare. Anticipate, după prezidențiale și după alungarea PSD de la guvernare.

Reporter: Şi între timp lăsaţi PSD să guverneze nestingherit?

Politician: În toată această perioadă PSD face nefăcute. Un guvern demis prin moțiune de cenzură, ce să mai numești secretar de stat? Au dat drumul la o grămadă de concursuri. E o bătaie de joc.

Reporter: Şi voi staţi cu mîinile-n sîn?

Politician: Nu stăm cu mîinile-n sîn. Stăm cu mîinile ocupate să numărăm pe degete parlamentarii care vor vota susţinerea guvernului.

Reporter: Şi care vor fi primele măsuri pe care le veţi lua odată ajunşi la guvernare?

Politician: Printre primele măsuri vom pregăti o reechilibrare bugetară care să permită închiderea anului bugetar cu cel mai mic deficit posibil.

Reporter: Ştiţi măcar care este situaţia în domeniul bugetar ca să porniţi la această reechilibrare bugetară?

Politician: Situația în acest domeniu bugetar este că nu știm adevărul.

Reporter: Veţi adopta acele măsuri antisociale cu care aţi tot ameninţat populaţia României şi mediul economic românesc?

Politician: Nu ştiu la ce te referi. Da, în orice caz, să ştii că după cum arată datele acum, ne îndreptăm spre o depășire a deficitului bugetar. Important este ca această depășire să fie cît mai mică și mai ales să încercăm, dacă se ajunge la depășirea deficitului de 3% care este prognozat, să îl limităm cît putem de mult și mai ales să explicăm partenerilor europeni situația.

Reporter: Doamna Dăncilă spune în felul următor: „Voi lupta în această campanie pentru a scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată, un preşedinte care s-a întors împotriva românilor, care a blocat Guvernul şi a refuzat drepturile oamenilor, care şi-a bătut joc de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale, un preşedinte care a aruncat România în haos doar pentru a-şi impune guvernul său, un preşedinte care nu a făcut nimic bun timp de cinci ani, cu aroganţă, cu autosuficienţă şi cu dispreţ pentru români. Avem un preşedinte în funcţie care a sacrificat românii din ambiţia unui nou mandat. Avem datoria pentru oameni şi pentru ţară să înlăturăm acest personaj dispus să facă rău propriului popor pentru interesul lui, pentru a mai confisca încă cinci ani din viitorul României”.

Politician: Ţi-am spus eu că în toată această perioadă PSD face nefăcute, mai ceva ca pe vremea lui Dragnea. E o bătaie de joc.

Reporter: Haideţi să reluăm: va trece sau nu va trece Guvernul Orban prin parlament?

Politician: Trece, trece, că toate trec, vorba poetului nostru naţional.

Reporter: Şi dacă nu o să aveţi cvorum?

Politician: Cum să nu avem cvorum, dacă sîntem cel mai mare partid din dreapta?

Reporter: Fiindcă doamna Dăncilă a spus că nu vine cu pesediştii în Parlament. Dumneaei zice că cum şapte bărbaţi au făcut efortul de a dărîma acest guvern, tot aşa aceiaşi şapte bărbaţi să creeze majoritatea pentru trecerea noului guvern. Sîc!

Politician: Un pic de respect! Nu se zice „aceşti 7 bărbaţi”, ci corect se zice „aceşti 7 bărbaţi frumoşi”!

Reporter: Ca să ne întoarcem la ce-i interesează pe cititorii noştri obişnuiţi, vă rog să le spuneţi care este programul de guvernare al Guvernului Orban.

Politician: Ţi-am mai zis şi-ţi repet: programul este că nu va fi un program pe patru ani.

Fiţi sociabili!