• Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, critică USL-ul fiindcă a şters o datorie de 600 de milioane de dolari pe care Rompetrol o avea către bugetul de stat. Guvernul Ponta nu a vrut să-i supere din nou pe oficialii Uniunii Europene, cărora nu le-ar fi convenit dacă România ar fi încasat dolari. Dacă datoria ar fi fost de 600 de milioane de euro, atunci cu siguranţă că Guvernul nu ar fi şters datoria.
  • Tot domnul Balan a spus că actuala conducere se plînge mereu cu greaua moştenire lăsată de PDL, dar a adăugat că „aş vrea să avem şi noi cînd vom veni la guvernare” aşa o moştenire. Iată că mai sînt activişti PDL care cred că partidul lor va mai ajunge cîndva la guvernare.
  • Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susţine că Guvernul USL trebuie să ofere răspunsuri clare atunci cînd se pune întrebarea „ce aduce bun actualul proiect de regionalizare a României?”. Întrebarea nu este doar ce va aduce bun proiectul, ci şi pentru cine.
  • Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a lansat campania „Să exmatriculăm violenţa din şcoală!”, care se va derula pînă la sfîrşitul anului. Astfel, poliţiştii speră că se vor crea locuri în şcoli, iar ei se vor putea reînmatricula pentru a-şi completa studiile.
  • De Ziua Copilului, în centrul Sucevei, cîţiva copii au participat la un concurs de desene pe asfalt iniţiat de Tineretul Social-Democrat. Acum, PSD-ul va avea un motiv să spună că nu asfaltează. Păi, cum să-şi bată joc de nişte copii, astupîndu-le desenele?
  • Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, vrea să introducă o taxă de acces pe drumurile judeţene pentru maşinile cu o greutate mai mare de 3,5 tone. De acord, numai că taxa ar trebui să intre în vigoare doar după ce drumurile chiar vor fi judeţene şi nu vor arăta ca nişte drumuri comunale.
  • Pe lîngă o taxă de acces, CJ ar trebui să introducă şi o taxă de succes, dar pe care să o plătească administraţia judeţeană şoferilor care reuşesc să ajungă cu succes la destinaţie, după ce au circulat pe drumurile judeţene.
  • Cătălin Nechifor propune organizarea de videoconferinţe cu primarii, pentru a se economisi bani cu deplasările la Suceava. Însă, primarii nu vor fi de acord, fiindcă astfel nu vor mai putea veni la „Iulius Mall” pe banii localităţilor pe care le conduc.   
Fiţi sociabili!