25 de lei pe an

Istoria sportului în Republica România a fost din cînd în cînd marcată de cîte un personaj care ori a strălucit orbitor, ori a fost de tot rîsul, raportul dintre cele două categorii fiind măcar egal, dacă nu cumva favorabil panaramelor. Categoric, fiecare sport în parte a avut parte de cîte o figură din astea, însă nici la nivel general, de conducere supremă, n-am stat niciodată foarte rău, mai mereu pripășindu-se și pe acolo cîte unul pus special să ne înveselească în lumea asta parcă tot mai tristă. Oricît de mulți și de proști ar fi fost domniile lor, parcă niciodată, nici unul n-a reușit performanțele actualei ministrese a sportului, una Ioana Bran, ale cărei prestații te-ndeamnă doar să te gîndești că poate era încă mai bine să fie numit și un Stan măcar adjunct… Am fi avut astfel un minister căruia puteam să-i spunem foarte corect Ministerul Stan și Bran.

Ce o recomandă totuși pe juna Ioana Bran, de 31 de anișori, pentru această funcție, desigur pe lîngă vocea și talentul ei (și, bănuiesc, și-al lu’ tac’su, al’ mai tare producător de palincă tare și foarte tare exportată)? Că inteligența, din cîte am văzut și auzit, nu-i dă pe dinafară, campioană la gimnastică, haltere ori canotaj sigur n-a fost și nici arbitru de tenis de masă ori pescuit. Aaaa, în CV-ul ei scrie că a fost ceva director economic pe la distileriile lui Tati, ceea ce deja înseamnă că pute și a competenţă, nu numai a prună. Am văzut-o prezentînd un fel de raport de activitate: mîna îi tremura pe mouse-ul cu care nu știu ce freca în ecran, glasul îi tremura, transpirase ca Griezmann în minutul ’78 al finalei World Cup, iar la dezacoarde (ca să-nțeleagă și ălălalt maimuțoi, al’ cu tricoaiele, despre ce-i vorba!) l-a surclasat pînă și pe Puiu Iordănescu. Aha, asta e: de aia e ministreasă, că-i mai tare ca Puiu, antrenorul secolului!

Te sperii și te îngrozești pe mîna cui a ajuns sportul, ăla care crede panarama de ministreasă că se face cu 25 de lei pe zi pentru haleală. E clar: panarama crede că sport înseamnă doar domnișoarele de la fitness, alea care mănîncă de 25 de lei pe an.

Fiţi sociabili!