112

Reporter: Am aflat printre altele, şi aici nu mă refer la tragedia de la Caracal, că încă de la debutul programului de prevenire a accidentelor rutiere poliţiştii au avertizat că vor dispune măsuri ferme, inclusiv privative de libertate faţă de cei care nesocotesc legislaţia rutieră. Iată că în prezent poliţiştii reamintesc că scopul programului de prevenire a accidentelor rutiere nu este privarea şoferilor de dreptul la libertate ci creşterea gradului de siguranţă rutieră şi conştientizarea importanţei respectării legii. Vă rog să comentaţi ce am aflat eu în acest sens.

Politician: Şi ce dacă ai aflat? Nu vezi că ţara arde să se facă dreptate pe toate planurile şi se caută de zor vinovaţii care stau pitiţi la adăpostul noilor legi ale justiţiei inventate de guvernarea PSD-ALDE pentru a-şi proteja penalii şi pilele şi nepoţii şi amantele din structura statului şi nu vor în ruptul capului să ne facă loc la guvernare iar acum au dat-o în bară şi cu serviciul 112 care şi el este în slujba corupţilor din aceste partide?

Reporter: Vă referiţi, desigur, la tragedia de la Caracal, deşi atît preşedintele Iohannis cît şi doamna premier Dăncilă au făcut separat cîte un apel să nu se politizeze această tragedie. Tocmai de asta am vrut fără succes să ocolim acest subiect plin de emoţie colectivă şi să ne referim la accidentele rutiere şi la faptul că poliţiştii au avertizat că vor dispune măsuri ferme, inclusiv privative de libertate faţă de cei care nesocotesc legislaţia rutieră.

Politician: Degeaba vrei tu să ocolim acest subiect tragic care dovedeşte cu vîrf şi îndesat că guvernul se face vinovat moral de tragedia de la Caracal şi de aceste dispariţii de fete tinere şi nevinovate. Dar ca să-ţi fac pe plac, îţi pot spune cu mîna pe inimă că, din păcate, realitatea în ceea ce priveşte dinamica situaţiei operative din ultimii ani a arătat că legea trebuie aplicată cu fermitate, lucru pe care poliţiştii cică nu vor ezita să îl facă. Poliţiştii suceveni cică atrag încă o dată atenţia cu privire la faptul că vor dispune reţinerea şi încarcerarea celor care săvîrşesc fapte penale la regimul rutier, în funcţie de gravitatea faptelor, consecinţele produse şi materialul probator administrat. Asta pe de o parte.

Reporter: Şi pe cealaltă parte?

Politician: Pe cealaltă parte, se situează tragedia de la Caracal, care denotă neputinţa guvernului de a guverna şi neputinţa STS de a localiza apelurile prin serviciul 112, ca să le salveze pe aceste victime ale monstrului de la Caracal. Şi asta o spun în ciuda faptului că poliţiştii cică au continuat seria de reţineri pentru cel puţin 24 de ore a şoferilor pericol public, ultimul pe listă fiind un bărbat care nu are permis de conducere şi care mai era şi în stare avansată de ebrietate. Dar cu monstrul de la Caracal ce ne facem?

Reporter: Observ că mă întrebaţi dumneavoastră pe mine, în loc să vă întreb eu pe dumneavoastră.

Politician: N-ai decît să răspunzi, dacă te întreb, că voi aţi scris la ziar, nu eu am scris la ziar, că acest şofer de la Vicov nu avea să fie şi cel cu alcoolemia cea mai mare dintre şoferii depistaţi în trafic de poliţiştii suceveni, la final de săptămînă.

Reporter: Ce să facem? Scriem şi noi ce ne pică de prin comunicatele locale de presă scrise şi transmise de comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvînt al poliţiei judeţene. Şi mai ales fiindcă la noi încă nu avem norocul să se manifeste monştri ucigaşi ca la Caracal. La noi, monştrii ucigaşi se manifestă pe şosele şi omoară tot ce le cade sub roţi. Asta avem, cu asta defilăm.

Politician: Şi crezi tu că monstrul de la Caracal nu are nici un amestec în aceste ucideri de pe şosele? Ai aflat că Gheorghe Dincă a fost audiat la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Dolj şi în cazul unei fete ucise în parcul Romanescu din Craiova şi că pe urmă

şi-a retras în batjocură contestaţia la măsura arestării preventive?

Reporter: Mă iertaţi, n-am aflat încă, dar o să mă interesez pe surse.

Politician: Văd că ai multe scăpări, dar acest monstru tolerat de alianţa PSD-ALDE a indus în eroare, după cum spune un localnic din Caracal, cînd declară: am văzut că a fost în baltă, a căutat prin baltă pe acolo, e o eroare ce vă spune, zice că din Olt. Undeva aici, la un kilometru jumate, e un canal care merge şi se varsă în Olt, adică de irigat, se trage apă din Olt şi ajunge în Dunăre. Şi el pe aici… Dacă te duci la un kilometru jumate e o conductă, un sifon de apă, care nu merge de 13 ani, şi el de aici pînă acolo face 5 minute cu maşina, s-ar putea acolo să fie aruncată, prin verdeaţa aia, prin canale, au 7 metri adîncime. Acolo nu s-a făcut control. În loc să te preocupe de ce nu s-a făcut control, tu îi tot dai cu Ionuţ Epureanu al tău.

Reporter: Îi dau şi eu cu ce se iveşte pe la noi prin judeţ, dacă nu avem norocul să descoperim un monstru ca la Caracal.

Politician: Nu cumva vrei să insinuezi şi tu, ca Dăncilă, că cu privire la cazul din Caracal, că s-ar putea pregăti un nou 10 august sau s-ar dori un nou protest ca după tragedia de la Colectiv? Şi dacă s-ar pregăti un nou 10 august, cu privire la cazul din Caracal, nu ţi-ar părea bine?

Reporter: Mi-ar părea bine, desigur, că e cam secetă de ştiri pe la noi. Însă mi-ar plăcea dacă s-ar pregăti un nou 10 august pentru diaspora noastră bucovineană, cu fanfare şi mititei. Şi ca să ştim ce să scriem, trebuie să ne spuneţi ce s-a întîmplat. Premierul nu a vrut să spună. Zicea doar că în comunicate trebuie să spunem cine este vinovat şi trebuie să spunem mai direct, că oamenii cred că e PSD şi a insinuat să spună că e Iohannis sau măcar procurorul, că ar fi vinovat.

Politician: Vinovat este clar Guvernul PSD-ALDE. Vrei şi altă dovadă? Iată dovada de ultimă oră: un bărbat din Stremţ, judeţul Alba, a fost reţinut de poliţişti pentru că şi-a bătut fetiţele în vîrstă de 6, 8 şi 11 ani cu biciul. Şi nici în acest caz nu a funcţionat serviciul 112. Deci, PSD-ALDE să plece de la guvernare şi să ne lase pe noi să vorbim cu electoratul la 112.

Fiţi sociabili!