Tatăl din Manila, mama din Voroneţ

·       Primăria Suceava a interzis accesul motocicliştilor pe esplanada modernizată din faţa Palatul Administrativ. Măsura vine ca o continuare a deciziei Poliţiei Locale de a-i opri pe oameni să calce pe iarba din parcul situat peste drum de Palat. Bine că nu-i Wimbledon-ul la noi, că tenismenii nu ar mai fi avut voie să calce pe terenurile gazonate.  

·       Lila Shahani, doamna din Filipine despre care Gheorghe Flutur a spus că ar fi secretar general al UNESCO şi căreia acesta i-a înmînat documentaţia pentru a ajuta Mănăstirea Dragomirna să fie trecută în patrimoniul UNESCO, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Consiliului Judeţean în care mulţumeşte pentru ospitalitate şi în care arată că mănăstirile sucevene sînt minunate şi-i amintesc de copilărie. Urmează ca domnul Flutur să ne informeze că tatăl doamnei Shahani este din Manila, iar mama ei din Voroneţ, că altfel cum să fi copilărit aceasta pe meleagurile noastre?   

·       Purtătorul de cuvînt al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Anda Sălăgean, a anunţat că în acest an au fost eliberate 2.595 de carduri europene de sănătate. Sîntem cetăţeni europeni şi avem carduri, nu doar drepturi! 

·       Chiar dacă la Spitalul Judeţean Suceava există dulapuri frigorifice de unde pacienţii şi însoţitorii acestora pot să-şi cumpere inclusiv apă, conducerea unităţii medicale a instalat şi automate de apă, pe motiv că nu toată lumea are bani. Urmează ca bolnavii şi vizitatorii să facă scandal şi să ceară montarea de automate de pizza, ca să aibă după ce bea apă.

·       Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, este supărat din cauza legislaţiei stufoase, care te obligă să faci tot felul de hîrtii înainte de a putea construi ceva. Domnul Rîmbu a dat ca exemplu secţia de îngrijiri paleative pe care vrea să o facă, pentru care îi trebuie studiu geotehnic, studiu topografic şi studiu de fezabilitate. În replică, managerul ar trebui să le ceară medicilor să facă studii de caz pe parlamentarii de Suceava, ca să afle ce naiba au în cap de nu vor să modifice legislaţia.

·       ANI l-a declarat incompatibil pe Mircea Păuşeriu, fiindcă în calitate de consilier local la Broşteni, în loc să se abţină, a votat contractul prin care asociaţia pe care o conducea a primit dreptul de folosire a unei păşuni. Dacă nu ar fi votat pentru interesul personal, atunci la ce bun să se fi făcut consilier local? Altă rimă n-am găsit.

 
 

Fiţi sociabili!