Şi cu casa distrusă şi cu banii nedaţi

Gheorghe Niţă

Gheorghe Niţă

Unul dintre cetăţenii din Gura Humorului ale căror locuinţe au fost afectate de incendiul devastator din 12/13 aprilie se fereşte de banii pe care administraţia judeţeană vrea să-i ofere ca sprijin financiar. Acel cineva se numeşte Gheorghe Niţă şi este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. A trecut o lună şi nimic. A trecut o lună şi cîteva zile de la puternicul incendiu care a distrus toate cele 18 locuinţe de la mansarda blocului din centrul oraşului Gura Humorului şi care a afectat alte 50 de apartamente şi nu există informaţii că primăria condusă deMarius Ursaciuc le-ar fi acordat ajutoare financiare familiilor care au de suferit. Mai mult, nici Consiliul Judeţean Suceava nu a putut veni în sprijinul familiilor respective, cu toate că a vrut să o facă încă de pe 25 aprilie. Imediat după incendiul din 12/13 aprilie, preşedintele CJ, humoreanul Gheorghe Flutur, a fost la locul dezastrului şi a spus că în prima şedinţă a deliberativului judeţean se vor aloca fonduri pentru toţi cei ale căror locuinţe au fost afectate de foc sau de apa folosită în timpul intervenţiei pompierilor. Numai că Primăria Gura Humorului nu a transmis documentele cu anchetele sociale, făcînd astfel imposibilă acordarea de ajutoare financiare. Printre familiile afectate de puternicul incendiu se numără şi familia Niţă. Familia Niţă junior. Capul familiei este fiul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă. Locuinţa băiatului domnului vicepreşedinte este situată la etajul IV al blocului lovit de incendiu şi a suferit stricăciuni din cauza apei folosite de militari pentru stingerea focului. Va fi Niţă junior unul dintre beneficiarii ajutoarelor de la Consiliul Judeţean, după ce Primăria Gura Humorului va catadicsi să facă anchetele sociale şi să le trimită pe adresa administraţiei judeţene? 

Acest articol a plecat de la informaţia că Niţă senior i-a transmis fiului său să nu facă nici un dosar şi să nu se aştepte la ajutoare din partea Consiliului Judeţean Suceava pe motiv că dumnealui este vicepreşedinte al acestei instituţii. S-a vorbit despre faptul că lui Gheorghe Niţă i s-a sugerat să stea departe de banii de la CJ, pentru a nu lăsa loc unor speculaţii şi pentru a nu le da idei procurorilor, care abia aşteaptă să pună mîna pe un membru de vază al administraţiei. Jupânu’ l-a întrebat pe Niţă senior dacă i-a spus cineva să-i comunice fiului său să nu facă dosar pentru a primi sprijin. Gheorghe Niţă a declarat că nimeni nu i-a zis nimic şi că familia sa nu vrea nici un ban pentru că nu i s-ar părea firesc aşa ceva. De ce? Gheorghe Niţă a afirmat că în respectivul apartament stă familia fiului său, însă locuinţa este pe numele domniei sale şi, de aceea, nu i se pare normal să se înscrie pe lista celor care pot beneficia de sprijin financiar din partea instituţiei al cărei vicepreşedinte este. Şi a mai declarat Gheorghe Niţă că apartamentul este asigurat. Totuşi, dacă primiţi cu părerea, Gheorghe Niţă este şi dumnealui un cetăţean ca toţi ceilalţi, chiar dacă este vice la Judeţ, iar în calitate de cetăţean are şi domnia sa dreptul la ajutor financiar. Dacă vicepreşedintele CJ consideră că nu este normal să beneficieze de sprijin financiar, măcar să dea o hotărîre prin care incendiile, inundaţiile şi cutremurele să ocolească locuinţele persoanelor de la vîrful administraţiei judeţene.

Gheorghe Niţă

Gheorghe Niţă

Vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă, om credincios şi bine crescut, umblă pe vîrfuri pe lîngă afişul cu Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Putna: „Ia să-mi dau şi telefonul pe silenţios, că mă mai sună careva şi nu vreau s-o deranjez pe Maica Domnului”.

 

 

 

Fiţi sociabili!