Secretarul de stat acasă

Tiberiu Brădăţan

Tiberiu Brădăţan

PSD Suceava l-a propus pe medicul Tiberiu Brădăţan pentru postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, însă barosanii de la Bucureşti, judeţul Teleorman, nu au vrut să-l numească în funcţie. Ca să nu rîdă lumea cu gura pînă la urechi de cei de la PSD Suceava, pe motiv că sunt buni numai să aducă voturi, să întindă mese pentru înalţii oaspeţi de la Capitală şi să meargă încărcaţi la Bucureşti cu brînză, carne, lapte, ouă, afinată şi brăduţi, conducerea centrală a partidului le-a oferit un premiu de consolare: un post de secretar de stat. O funcţie de ministru nu s-a putut, pentru că pe acestea au pus mîna sudiştii lui Liviu Dragnea şi încă vreo doi piloşi din teritoriu, altul decît regiunea Moldova. Revenind la PSD Suceava, acesta a primit un post de secretar la Ministerul Mediului. Propunerea Sucevei pentru această funcţie a fost Eugen Uricec, zis Pupu, care de-a lu
ngul timpului a primit de la partide un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi două mandate şi ceva de deputat. Partidele darnice cu domnul Uricec au fost PD, PDL şi PSD. Eugen Uricec este inginer constructor şi gura lumii slobodă se întreabă în gura mare ce caută acesta la Mediu. Însă, cum numirea este una politică, întrebarea nu-şi are rostul. Oricum, în orice domeniu, mai bun este un absolvent al Facultăţii de Construcţii, decît unul care a terminat Facultatea de Demolări. 
În ceea ce priveşte funcţiile de secretar de stat, PSD Bucureşti a solicitat propuneri de la toate filialele din ţară. Şi nu doar cîte una de fiecare judeţ. De pildă, judeţul nostru a avut dreptul la trei propuneri. 

Primul admis fără loc a fost Ovidiu Donţu. Senatorul PSD de Fălticeni nu a fost trecut pe un loc eligibil pe lista pentru parlamentarele din decembrie 2016, însă acest lucru nu l-a determinat să părăsească partidul şi nici nu l-a demobilizat. Pentru că a fost soldat credincios, PSD Suceava l-a propus pe domnul Donţu pentru funcţia de secretar de stat la IMM-uri. Numai că Bucureştiul nu-l prea înghite pe domnul Donţu, din varii motive, aşa că a refuzat să-l numească. Al doilea admis fără loc a fost medicul Tiberiu Brădăţan. Domnul Brădăţan s-a înscris în PSD într-o vreme în care PDL era mare şi tare, iar acest lucru a fost apreciat de partid, care l-a făcut pe domnul doctor director medical al Spitalului Judeţean Suceava şi consilier municipal, şi l-a desemnat drept candidat pentru funcţia de primar la alegerile locale de anul trecut. După ce a fost învins de candidatul PNL, iar liberalii au cîştigat şi şefia Consiliului Judeţean, Tiberiu Brădăţan a rămas fără funcţiile de purtător de cuvînt al Spitalului şi de director medical. PSD Suceava l-a propus pe domnul Brădăţan pentru un post de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, însă acest minister este prea important şi foarte curtat, aşa că nu a fost loc pentru un medic de la un spital din fundul ţării. Apoi, cum să primească PSD-ul din fundul ţării doi sau chiar trei secretari de stat. Unul îi ajunge, au hotărît barosanii de la Bucureşti, judeţul Teleorman. Şi uite aşa, PSD Suceava s-a ales cu o singură funcţie de secretar de stat, iar aceasta a ajuns la Eugen Uricec, zis Pupu.

 

 

Fiţi sociabili!