Primarii, mereu cu mîna întinsă

·       Una dintre maşinile electrice cu care se va dota municipalitatea suceveană va ajunge la primarul Ion Lungu, pentru că, spune el, are maşina veche, „cea care are peste 400.000 de kilometri şi vreo 20 de ani de funcţionare, încă de pe vremea domnului primarul Marian Ionescu”. Au trebuit să treacă nu mai puţin de 13 ani pentru ca şi ultimul element legat de vechea moştenire să dispară.

·       În cadrul proiectului cu finanţare elveţiană trebuie să sosească şi 11 biciclete electrice, care vor fi repartizate la Poliţia Locală. Nu vă grăbiţi să vă luaţi de poliţişti pe motiv că n-au chef nici măcar să pedaleze, darămite să meargă pe jos. Decizia a fost luată pentru a le uşura munca boilor de la bicicletă, care ani de zile au tras ca boii şi au obosit.

·       Senatorul PNL de Gura Humorului, Daniel Cadariu, este nemulţumit că la recenta întîlnire de la Suceviţa la care au participat ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, şi ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, au fost invitaţi doar primarii PSD, şi a spus că Guvernul este al României, nu al PSD. Şi a mai spus nemulţumitul senator că „primarii nu mai trebuie să fie umiliţi şi obligaţi să stea cu mîna întinsă la guvernanţii PSD”. Atunci, schimbaţi ceva, domnule Cadariu. Luaţi puterea şi obligaţii pe primari să stea cu mîna întinsă la guvernanţii PNL.

·       Preşedintele Ligii Aleşilor PNL pe ţară, Gheorghe Flutur, a declarat după o şedinţă a acestui organism că primarii liberali sînt îngrijoraţi că în 2018 Guvernul PSD le va lua bani de la capitolul dezvoltare şi de la cofinanţarea proiectelor europene. Dar, ce, s-ar fi aşteptat să le ia cîte un cadou? 

·       Consiliul Judeţean Suceava va contribui financiar la organizarea unei tabere de creaţie pentru elevii de etnie română din regiunea Cernăuţi. Totodată, administraţia judeţeană le va permite elevilor români din Suceava să stea pe dealul de vizavi şi să se uite la copiii din tabără cum pictează şi cum se joacă.

·       Primăriţa comunei Baia, Maria Tomescu, vrea să acceseze fonduri europene pentru a înfiinţa un centru medico-social în şcoala veche din satul Bogata. Nu vă mai ajunge, doamnă! Lăsaţi fondurile europene pentru cei din localitatea Săraca, fiindcă şi ei sînt oameni.

Fiţi sociabili!