Poliţişti băgaţi în priză

·       Muzeul Bucovinei a încercat în zadar să aducă la Suceava tunul capturat de Ştefan cel Mare în bătălia de la Codrii Cosminului şi descoperit de istoricul moldovean Gheorghe Postică la Orhei. Legislaţia din România interzice importul de armament din spaţiul extracomunitar. Bine că au avut permisiunea să intre în ţară firmele din toate spaţiile şi să tragă fel de fel de tunuri.

·       Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc a semnat contractele de finanţare pentru modernizarea drumurilor Rădăuţi – Vicovu de Sus, Panaci – Bilbor şi Văleni – Stînişoara – Iesle, ultimul cunoscut şi ca drumul talienilor. Mai multă bucurie ar fi adus semnarea contractului pentru construirea unei autostrăzi a italienilor, care să înceapă de la Nădlac şi meargă pînă în municipiul Suceava.

·       Consiliul Local din Bethlehem a aprobat contractul de parteneriat cu Suceava. O, ce veste minunată de la Primăria Bethlehem ni se-arată.

·       Primarul Sucevei, Ion Lungu, susţine că „lucrurile merg în direcţia bună, dar nu cu viteza pe care am dori-o”. Şi cine îl împiedică pe primar să le ceară celor de la Poliţia Locală să mai elimine din restricţiile de viteză? 

·       Cele 10 biciclete electrice pentru Poliţia Locală Suceava au ajuns. Cînd vor fi încărcate bicicletele, ar trebui să-i bage cineva în priză şi pe poliţişti.

·       Mihai Cîrlan, fost primar al comunei Baia timp de două mandate, a fost trimis în judecată pentru că a atribuit societăţilor administrate de soţia sa contracte în valoare de aproximativ 350.000 de lei. Ori Baia este o comună săracă, iar domnul Cîrlan nu a avut de unde plăti mai multe lucrări, ori soţiei domnului Cîrlan nu-i prea place munca şi nu a vrut să ia mai multe proiecte.

·       Deputata PSD de Suceava, Maricela Cobuz, şi-a prezentat bilanţul după primul său de activitate, iar din acesta reiese că a avut 53 de propuneri legislative, 16 declaraţii politice, 18 luări de cuvînt, trei interpelări şi o întrebare. Dacă am fi răi, am spune că doamna Cobuz s-a întrebat ce caută domnia sa în Parlament. Altă întrebare.      

Fiţi sociabili!