Politicianul rezonabil

·       Deputatul PNL de Rădăuţi Dumitru Mihalescul a anunţat că a avut o întrevedere cu deputatul moldovean Valeriu Ghileţchi, cu care a discutat despre posibilitatea ca firmele din judeţul nostru să facă investiţii în Republica Moldova. Ce n-a spus deputatul rădăuţean este că în acelaşi birou s-au întîlnit şi credinciosul Dumitru Mihalescul cu fostul Episcop al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Moldova şi fostul preşedinte al Federaţiei Baptiste Europene, Valeriu Ghileţchi.

·       În discursul ţinut cu ocazia Zilei Imnului Naţional, prefecta de Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că „Deşteaptă-te române!” a fost cîntat pentru prima dată pe 29 iulie 1848 în Parcul Zăvoi din Rîmnicu Vîlcea. Da’ ce le ştie. Sigur era acolo. 

·       Preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că modul în care Ministerul Dezvoltării Regionale a împărţit fondurile prin PNDL 2 este unul rezonabil. Dacă pe vremuri Gheorghe Flutur critica tot ce făcea PSD-ul, odată cu trecerea timpului s-a mai muiat, devenind un politician din ce în ce mai rezonabil, dar şi convenabil pentru PSD.

·       Consilierul judeţean PNL Ioan Bădeliţă nu este de aceeaşi părere cu Gheorghe Flutur, spunînd că Suceava ar fi trebuit să primească bani mai mulţi. În schimb, consilierul judeţean PSD Mihai Grozavu consideră că s-a primit suficient şi că, într-adevăr, judeţul nostru este unul întins, însă „jumătate e cu păduri şi munţi”. Încă Suceava va beneficia de prea mulţi bani, în condiţiile în care are şi dealuri şi văi.

·       Conform unei statistici a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică – ATOP Suceava, organism aflat în subordinea Consiliului Judeţean, în judeţul nostru se comite cîte un furt la două ore. Noroc că au şi hoţii vacanţe şi pauză de masă.

·       Şeful ATOP, generalul în rezervă Eugen Şalar, a observat că efectivele de poliţie sînt insuficiente, acest lucru fiind cauzat şi de „pensionările masive”. Pensionări care uneori s-au făcut la vîrste destul de fragede. Uite cine constată: cel care a ieşit din Jandarmerie şi s-a apucat de pensionărit la numai 56 de ani.    

Fiţi sociabili!