Ori cu ei, ori fără ei, tot aia e

·       Şeful Poliţiei Judeţului Suceava, Toader Buliga, a spus că de la începutul anului şi pînă în prezent s-au pensionat 93 de poliţişti şi că deficitul de personal este de 24%, dar cu toate acestea se reuşeşte acoperirea zonelor vulnerabile. Deci, ori cu ei, ori fără ei, tot aia. Şi le mai dă şi pensii mari acum.

·       Veste bună pentru minerii de la Crucea, unitate care traversează o perioadă foarte dificilă. Premierul Mihai Tudose a spus, cu jumătate de gură, ce-i drept: „Mina de uraniu de la Crucea cred că trebuie păstrată deschisă. Ţinem la ea”. Domnul Tudose mai avea puţin şi spunea că ar lua-o acasă, însă ştie şi el cît de periculoasă este.

·       Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că mai trebuie făcut 15% din şoseaua de centură a Sucevei şi că lucrările vor fi finalizate. Domnul Cuc s-a ferit să spună cîţi ani de pensie va avea la momentul inaugurării.

·       Aflat în vizită la universitatea suceveană, ministrul PSD al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că instituţiile de învăţămînt superior ar trebui să-şi coreleze oferta educaţională cu solicitările existente pe piaţa muncii. Totuşi, nu este normal ca universităţile să pregătească doar absolvenţi pentru sistemul bugetar.

·       Conform şefei Angela Irimia, între 1 iulie şi 30 septembrie 2017, Serviciul de Paşapoarte Suceava a emis aproximativ 21.700 de paşapoarte, cu peste 2.500 mai multe decît în aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi-atunci cum mai spune PSD-ul că treaba merge din ce în ce mai bine, dacă tot mai mulţi suceveni se paşaportează din ţară?    

·       Preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, a afirmat că mediul de afaceri priveşte cu îngrijorare măsurile preconizate de Guvern în domeniul fiscal. Şi preşedintele Klaus Iohannis priveşte cu îngrijorare diferite lucruri şi nu se întîmplă nimic.

·       Vicepreşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă s-a arătat extrem de încîntat că a participat la „Tîrgul lăptarilor” de la Cîmpulung Moldovenesc: „Sînt onorat pentru că particip la acest tîrg, mai ales că fac şi eu parte din această tagmă a lăptarilor şi brînzarilor, şi am venit cu drag”. Iată încă un exemplu de om răpit zootehniei.

Fiţi sociabili!