Afacerea cu varză murată e varză

Miercuri, 10 mai, la Direcţia Agricolă Suceava a avut loc o dezbatere referitoare la promovarea produselor româneşti pe piaţa Uniunii Europene, printre invitaţii la discuţii numărîndu-se şi doi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii. Unul dintre aceştia a spus că există solicitări pentru acreditarea unor produse din judeţul nostru, cum ar fi păstrăvul afumat, afinata şi varza murată. Varză care se face la Milişăuţi. Întrebat de ce gospodarii din Milişăuţi nu duc apa în care pun varza la analize la Direcţia de Sănătate Publică, aşa cum ar fi normal, primarul Mircea Laurus a omorît discuţia cu următoarea replică: „Da’ n-o murit nimeni pînă acum”. Apoi, s-a pus din nou în discuţie necesitatea înfiinţării de firme şi a asocierii producătorilor, în cazul în care se doreşte cucerirea unor pieţe din ţară şi din străinătate. Întrebat cîte persoane fizice autorizate sau cîte societăţi comerciale avînd ca obiect de activitate murarea verzelor există la Milişăuţi, domnul Laurus a spus că cinci. Deci, numai cinci în localitatea în care se produc tone de varză murată. În concluzie, Milişăuţiul, cel mai cunoscut producător de murături din ţară, nu va putea să fie niciodată mai mult decît este în acest moment, pentru că afacerea cu varză murată e varză.  

SaraMură-n gură

Fiţi sociabili!